Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jens Rydén

Fransyska och belgare vann Europacupen i Malmö

05 AUG 2017 21:41
Justine Guerard, Frankrike, och Marten Van Riel, Belgien, vann dagens Triathlon European Cup som arrangerades i Malmö.
  • Skapad: 05 AUG 2017 21:41

Åtta svenskar fanns med på startlinjen, bland andra Mikaela Persson från Lund och Sebastian Björklund från Malmö. Bästa svenska blev Annie Thorén med sin trettondeplacering, dock med Mikaela Persson strax efter sig. Skånskan slutade på femtonde plats.

– Jag tävlade förra veckan och var nog inte helt utvilad. Det tog tid på löpningen innan jag fick riktigt flyt. Men i det stor hela är jag mycket nöjd med dagen, säger Mikaela Persson.

Bäst placering av de svenska herrarna fick Gabriel Sandör, som kom på trettonde plats. Malmöbon Sebastian Björklund kom efter i simningen och lyckades inte cykla ikapp innan förste man i huvudklungan var ute på löparbanan, vilket dessvärre innebar att han inte fick avsluta tävlingen. Ytterligare sju herrar mötte samma öde som Sebastian Björklund, som blev rejält besviken när Europacupäventyret på hemmaplan avslutades så abrupt.

Justine Guerards segertid blev 1.01.12. Hennes prestation imponerade inte bara på publiken som bjöds på en riktig triathlonfest vid Posthusplatsen, utan även på konkurrenterna.

– Malmöbanan passade mig som handen i handsken. Jag och italienskan Lisa Schanung höll ihop länge, men i slutet fick jag nya krafter och lyckades springa ifrån henne, säger Justine Guerard.

För Marten Van Riel, som kom in på 53.46 var Europacuptävlingen i Malmö den första tävlingen efter OS i Rio i fjol.

– Kort efter OS blev jag skadad och har inte kunnat tävla förrän nu, men jag visste att jag var i bra form och dagens vinst visar att jag är på gång igen, säger Marten Van Riel.


Totalt deltog 30 damer och ett 70-tal herrar från hela världen. Malmö är den enda stad i Sverige som för närvarande arrangerar en Europacup.

I morgon fortsätter Malmö Triathlon, då med fullt fokus på Master (åldersklasser) och Motion. Svenska Triathlonförbundet och de lokala arrangörerna räknar med drygt 1 000 deltagare med start klockan 09.

Under söndagen avslutas också den svenska triathlonserien Danske Invest Triathlon Series (DITS), som i sommar även har arrangerats i Uppsala, Borås och Gävle.

Fullständiga resultat

Skribent: Lotta Wahlqvist
Epost: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

 

Samarbetspartner


Malmo_Destination_Logo_BIG-RED 

Arrangörer
 Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031-726 61 86
E-post: This is a mailto link

Se all info