Hoppa till sidans innehåll

PUBLIK


Att titta på triathlon är både spännande och händelserikt, det händer något hela tiden. Oavsett om du är ivrig påhejare till en deltagare eller bara sportintresserad så kommer du att få njuta av en fartfylld idrottsfest.


Bästa platsen för att följa tävlingen kring tävlingsområdet vid Posthusplatsen. Här sker växlingarna mellan de olika momenten, varvning samt målgång. Här finns också ett mässområde med utställare och ett food court (läs mer nedan). 

Simning
Starten för simningen sker i inre hamnen mellan Hjälmarekajen och Skeppsbron och går därifrån utåt med vändning vid gränsen till yttre hamnen. På båda sidor av kanalen går det utmärkt att se på när deltagarna simmar.

Cykling
Från tävlingsområdet går banan på avstängda vägar längs Carlsgatan och vidare på Västkustvägen utåt från centrum. Bästa ställena att se cyklisterna är just i närområdet kring arenan och Carlsgatan då de större vägarna längre ut inte lämpar sig för publik.

Löpning
Den avslutande löpningen är förlagd till gatorna i nära anslutning till tävlingsområdet, längs Hjälmarekajen och över Universitetsbron. Löpningen kan följas bra från på Hjälmarekajen, Stormgatan och Jörgen Kocksgatan samt i arenaområdet.

Här kan du se bansträckningen för alla klasser.

Eftersom det är flera starter så finns det deltagare ute på banan under i stort sett hela tävlingsdagen. Några hoppar i vattnet medan andra cyklar eller spurtar i mål.
 

Nyhet! Food court på området

En glad nyhet för i år är att vi har ett foodcourt på tävlingsområdet under lördagen och söndagen. Allt för att både triathleter och du som åskådare ska kunna njuta av god mat och fika i samband med tävlingarna. Följande leverantörer finns på plats: Sofra, In The Pink, Fogarolli och Nordic Street Food.

 

Varmt välkommen till Malmö Triathlon!

Observera! Om du rör dig i tävlingsområdet, vänligen respektera avspärrningar och instruktioner från funktionärer – för din egen och de tävlandes säkerhet. På cykelmomentet kommer deltagarna i hög hastighet.


Starttider

Lördag 5 augusti
12.00 Dam Senior, Junior, Ungdom 16-17 år pojkar/flickor - Sprint, drafting
12.20 Herr Senior, Junior - Sprint, drafting
15.00 Europacup Dam - Sprint, drafting
17.30 Europacup Herr - Sprint, drafting
19.00 ca Prisutdelning

Söndag 6 augusti
09.00 Motion Sprint - rullande start*
10.00 Master Sprint
11.00 Motion Olympisk - rullande start*
12.15 ca Prisutdelning Master

 

Mer information

Översikt nummerlappsserie

Om triathlon och hur det går till

Uppdaterad: 2017-08-03 14:05
Skribent: Therése Oskarsson

 

 


 Titelpartner 

danske-invest-logo


Huvudpartners

Partners

Arrangörer
  


Samarbetspartner

Malmo_Destination_Logo_BIG-RED


 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031-726 61 86
E-post: This is a mailto link

Se all info